
Циклова комісія технічного та тилового забезпечення Військового коледжу сержантського складу Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного створена 1 вересня 2014 року та здійснює підготовку фахівців за спеціальністю «Забезпечення військ (сил)» спеціалізацією «Організація зберігання та обслуговування ракетно-артилерійського озброєння» і «Організація харчування у військових частинах». Навчальний процес в цикловій комісії забезпечують 8 викладачів. Основні завдання, які покладаються на циклову комісію: формування та закріплення спеціальних умінь і навичок, підвищення рівня грамотності курсантів з дисциплін підготовки; впровадження освітньої діяльності з підготовки військових фахівців, яка включає навчальну, виховну, методичну і культурну діяльність; забезпечення якісного та всебічного навчання курсантів з фахових дисциплін; всебічний розвиток особистості курсанта та формування пізнавального інтересу у курсантів до технічних та тилових дисциплін; підвищення кваліфікації та майстерності педагогічних кадрів; розвиток творчих здібностей, активізація пізнавальної діяльності студентів через використання різноманітних форм і методів навчання; поєднання педагогічного такту і вимогливості, принциповості і доброзичливості, переймання досвіду досвідчених колег. Навчальні дисципліни циклової комісії: 1. Боєприпаси та ракети; 2. Будова артилерійських приладів; 3. Будова ракетно-артилерійського озброєння; 4. Будова стрілецької зброї та засоби ближнього бою; 5. Військове харчування та хлібопечення; 6. Військовий тил та військове господарство; 7. Експлуатація та ремонт ракетно-артилерійського озброєння; 8. Ремонт ракетно-артилерійського озброєння; 9. Експлуатація технічних засобів тилу; 10. Обладнання технічних територій сховищ та складів; 11. Організація експлуатації ракетно-артилерійського озброєння; 12. Організація зберігання ракетно-артилерійського озброєння; 13. Організація обліку ракетно-артилерійського озброєння; 14. Організація продовольчого забезпечення; 15. Основи забезпечення ПММ; 16. Продовольче забезпечення; 17. Ресурсне забезпечення; 18. Речове забезпечення; 19. Технічне і тилове забезпечення; 20. Технічні засоби продовольчої служби; 21. Товарознавство харчових продуктів.